De regisseur: Vincent van den Elshout

Geplaatst op 26 sep 2014 in Achter de schermen

De regisseur: Vincent van den Elshout

De regie van Granaatweken is in handen van Vincent van den Elshout. Vincent is een internationaal opererend muziek-theater regisseur, die voor Theatergroep Wildeman in 2011 “De laatste biecht” regisseerde.

Vincent over de Granaatweken: “Granaatweken van Adri van den Brand is niet de volgende voorstelling in de rij van oorlogsdrama’s. Door zich te richten op één familie wordt de oorlog tastbaar en begrijpelijk in al haar keuzes.  Door het publiek “mee” de kelder in te nemen vergroten we de ervaring van samen schuilen in een te kleine ruimte. Sjaan, levend in 2014 , weet dat zij aan haar laatste hoofdstuk van dit leven is gekomen, besluit, na het zien van haar souvenirs, haar ziel en geweten op te ruimen. Sjaans’ enige dochter Gerti helpt haar inpakken. Als “vliegen op de muur” wordt het publiek de oorlogstijd in getrokken en betrokken bij de strijd in Sjaans hoofd om de waarheid te vertellen.”

“In traditie van illustere gezelschappen als Amai heeft Wildeman wederom gekozen om de voorstelling op locatie te maken. Dit keer niet omdat de locatie in verband staat met het onderwerp van de voorstelling maar om het publiek een zo groot mogelijke ervaring mee te geven. Hiermee bewijst Theatergroep Wildeman voorstellingen te kunnen maken voor een groot publiek zonder concessies te hoeven doen.”